söndag, april 12

Snittar med blandad balsamicosvamp

Kombinationen av balsamvinäger och svamp är obeskrivligt god. Man måste helt enkelt prova den för att förstå. Här serveras tre sorters svamp på små snittar av grovt toastbröd. Rätten funkar lika bra att servera som en aptitretare, förrätt eller som en sidorätt på buffébordet. Receptet räcker till 12 snittar.

6 skivor grovt toastbröd
100 gram champinjoner
100 gram portabella
100 gram ostronskivling
2-3 msk ljus balsamvinäger
25 gram vegetabiliskt margarin
½ dl hackad bladpersilja
salt och svartpeppar

Borsta, ansa och skär svampen i mindre bitar. Lägg dem i en torr stekpanna och dra ur vätskan ett par minuter. Tillsätt därefter balsamvinäger. När den sugits upp läggs margarinet i och svampen steks ihop ett par minuter. Hacka persiljan och tillsätt. Smaka av med lite salt och kvarna över svartpeppar. Rosta brödet och skär av kanterna. Skär skivorna i trekanter och fördela svampen på dem.

Inga kommentarer: