
100 gram vegetabiliskt margarin
2 dl råsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk kakao
100 gram choklad med tranbär (Selection)
1 dl sojayoghurt
½ dl sojamjölk
ströbröd och margarin till formen
florsocker
Tranbär-jordgubbssås:
3 dl tranbär
10-12 jordgubbar
½ limefrukt
1 dl vatten
1 dl råsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med låg kant. Rör ihop råsocker och margarin i en bunke. Tillsätt yoghurt och sojamjölk. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner även den. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt. Bred ut smeten i formen och ställ in den i mitten av ugnen. Grädda kakan ca 30 minuter. Koka under tiden ihop såsen. Blanda tranbär och skivade jordgubbar i en kastrull. Pressa limen och häll saften, sockret och vattnet över bären. Koka upp och låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter. Ställ åt sidan att svalna och tjocka till sig. Vispa grädde hårt. När kakan är klar så låt den svalna något innan du pudrar över florsocker. Servera chokladkakan med grädde och tranbärs-jordgubbssåsen.
3 kommentarer:
Åh! mums vad gott det ser ut :)
Åhåhåh! Har velat prova den chokladen ett bra tag nu, men det finns ju så mycket choklad som jag vill prova...
Uppdatera! Ni är ju bäst, vill ha mer av er ju!
Skicka en kommentar