fredag, april 10

Citronmarinerade skockor med mandelspån

Här bjuder vi på en fräsch och supergod bufférätt på två sorters nyttiga skockor, en som växer ovan jord och en som växer under. Båda två tillhör favoriterna i Veganbidragets kök. I den här rätten, som passar perfekt på påskbordet, får jordärtskockorna och kronärtskockorna sällskap av citron, persilja och mandel. En mycket lycklig smakkombination!

300 gram jordärtskockor
1 burk kronärtskockshjärtan
½ citron
1 msk hackad bladpersilja
2 msk citronolja
2 msk rostade mandelspån
salt + svartpeppar

Skala och klyfta jordärtsskockorna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten med en skvätt citronsaft i. Häll av kronärtskockshjärtanen och låt rinna av i en sil. Cesta och hacka citronskalet. Blanda citronsaft, citronskal och citronolja i en skål. Hacka bladpersiljan. Rör ner den i citronmarinaden. Häll av jordärtskockorna och blanda ner skockor x 2. Smaka av med salt och peppar. Rosta mandelspån lätt i en torr stekpanna och strössla över dem strax före servering.

Inga kommentarer: