Här bjuder vi på en fräsch och supergod bufférätt på två sorters nyttiga skockor, en som växer ovan jord och en som växer under. Båda två tillhör favoriterna i Veganbidragets kök. I den här rätten, som passar perfekt på påskbordet, får jordärtskockorna och kronärtskockorna sällskap av citron, persilja och mandel. En mycket lycklig smakkombination!
300 gram jordärtskockor
1 burk kronärtskockshjärtan
½ citron
1 msk hackad bladpersilja
2 msk citronolja
2 msk rostade mandelspån
salt + svartpeppar
Skala och klyfta jordärtsskockorna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten med en skvätt citronsaft i. Häll av kronärtskockshjärtanen och låt rinna av i en sil. Cesta och hacka citronskalet. Blanda citronsaft, citronskal och citronolja i en skål. Hacka bladpersiljan. Rör ner den i citronmarinaden. Häll av jordärtskockorna och blanda ner skockor x 2. Smaka av med salt och peppar. Rosta mandelspån lätt i en torr stekpanna och strössla över dem strax före servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar