
2 dl råsocker
2 tsk no egg+2 msk vatten
1 msk pressad citronsaft
60 gram vegetabiliskt margarin
¾ dl sojamjölk
1 dl naturell sojayoghurt
3 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
1 dl hasselnötter
1 krm kardemumma
Fyllning:
150 gram fikonmarmelad (St. Dalfour)
1 dl vispgrädde (Soyatoo)
60 gram mörk choklad, 72 %
½ dl hasselnötter
Topping:
2 dl vispgrädde (Soyatoo)
½ kuvert saffran, ¼ gram
3 stora färska fikon
20 gram mörk choklad, 72 %
silverkulor
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen. Smält vegetabiliskt margarin och tillsätt mjölk och yoghurt. Vispa ihop no-egg och socker lite fluffigt och tillsätt margarin-yoghurt-mjölken. Häll i pressad citron. Mal hasselnötterna i en mixer eller dylikt, alternativt hacka dem superfint. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Blanda väl, häll i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 40-45 minuter. Stjälp upp och låt svalna ordentligt. Skär sedan tårtbottnen horisontalt på mitten. Gör därefter i ordning fyllningen.
Grovhacka hasselnötter och rosta dem i en torr stekpanna. Smält choklad i ett vattenbad. Vispa grädden och rör ner choklad, nötter och fikonmarmelad. Bred ut på tårtan och ställ i kylen att stelna ca 15-30 minuter. Smält ytterligare lite choklad och ringla ut den till formationer på ett bakplåtspapper. Lägg att stelna i frysen en stund. Vispa grädden till toppingen och tillsätt mortlad saffran. Lägg på locket på tårtan och bred ut saffransgrädden jämnt. Skär fikon i kvartar och dekorera tårtan med dem. Lossa försiktigt chokladdekorationerna från bakplåtspappret och stick ner dem i tårtan. Strössla över lite silverkulor.
3 kommentarer:
Gud vad fin den blev!
OJ! Den ser verkligen helt fantastisk ut. Måste testa att göra den nån gång. x
Hej!
Jag gjorde tårtan idag på min pojkväns födelsedag, den blev helt fantastisk! Tack för en bra blogg, kul att se annat än kikärtsgrytor!!
<3
/K
Skicka en kommentar