
½ gul lök
4-5 vitlöksklyftor
3 soltorkade tomater i olja
1 msk grov söt senap
1 msk kinesisk soja
1 ½ kapsyl rökarom
1 msk tomatpuré
1 msk olivolja
2 msk hackad basilika
1 krm muskot
1 dl vatten
2 ½ dl vetegluten
3 msk sojamjöl
2 msk bjäst
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Torka tofun torr med lite hushållspapper och smula ner den i en bunke. Hacka lök, soltorkade tomater och vitlöksklyftor fint och blanda ner. Tillsätt rökararom, senap, tomatpuré, soja, olja, muskot och basilika. Blanda väl. Blanda bjäst, sojamjöl och glutenmjöl. Tillsätt det i omgångar tillsammans med vattnet. Smaka av med salt och svartpeppar. Knåda några minuter till en fast deg. Dela degen i åtta delar för en grövre variant eller 12-14 för tapas-style och forma till korvar. Rulla in i aluminiumfolie eller bakplåtspapper och vrid till ändarna på foliet/pappret ordentligt. Placera på en plåt och baka i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Funkar att äta direkt, eller förvara i kyl/frys och steka vid ett senare tillfälle.
5 kommentarer:
Det här blev jag verkligen sugen på att testa. Det var ruskigt länge sedan jag åt korv!
Jag har bara en liten fråga: Var kan man få tag på rökarom?
Rebecca: Rökarom/Liquid Smoke finns i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker. Vi använder en som vi köper på Ica av märket Try Me. Kika på hyllan med typ grillsåser, soja, vinäger och grejer. Lycka till!
Vad är b-jäst? Vad gör det och var kan man köpa det? Är det en viktig ingrediens?
Jennu: B-jäst är en näringsjäst som är rik på bra b-vitaminer och aminosyror. Den har en lite nötig, ostig ton som vi gillar mycket. Den finns att få tag i på hälsokostaffärer. En rätt stor påse med b-jästflingor brukar kosta runt 60 spänn och räcker jättelänge. Man kan använda det till allt möjligt, till exempel när man gör egen vegansk ost. Men om du inte vill använda dig av det så prova att släng i lite mer sojamjöl i smeten. Peace!
ååhh! nice! och patatas bravas också!
Skicka en kommentar